Hans Jansen in podcast van #Nieuw Voer

Podcast Nieuw Voer met Hans Jansen

0 comments

De zoektocht van Hans Jansen van STERCORE (latijns voor mest) naar een passend bemestingsproduct voor planten dat ook goed doet voor onze planeet, heeft hem gebracht bij het vergassen van dierlijke droge mest. Hij heeft gezien als meststoffen ondernemer wat de impact is van de huidige (kunst-) mestproducten op de bodems, het water en de planten. En daarom vond hij dat het beter kon. Hans ziet het belang van dierlijke mest als een belangrijk bijdrage aan het herstel van bodems en gezonde gewassen. En dat is ook nodig, als je kijkt hoe we nu de huidige dierlijke mest verspillen. Na jaren zoeken en verbeteren heeft hij met zijn compagnon Richard Kusters de oplossing nu gevonden. Ze maken van dierlijke mest, biochar (koolstof), groen gas, vloeibare CO2 en doen dat zonder resterende afvalstromen. Door deze meervoudige waarde creatie zijn ze instaat een gezond verdienmodel te ontwikkelen zonder emissies. Is dit de meststofstoffenfabriek van de toekomst? Volgend jaar wordt de fabriek gebouwd om een mogelijke revolutie te starten. Zijn motto: Denk altijd na wat je doet voordat je iets doet en al doende denk dan nog een keer na!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}