BIO-BASED CARBON

Stercore logo

DE ontwikkelaar van organische meststoffen met
échte meerwaarde voor de teler!

Wat is Bio-Based Carbon?

Simpel gezegd, een organische meststof waarvan het hoofdbestanddeel organische stof (OS) is, maar dan als echt koolstof element (carbon), en mineralen die tijdens de teelt beschikbaar komen. Koolstof is een stadium verder dan alleen maar organische stof, het element is direct actief in de grond en hoeft dus niet meer eerst afgebroken te worden!

Bio-Based Carbon bestaat voor ca. 45-50% uit stabiele OS en het bodem actieve element carbon, dus ca. 450 kg. per ton Bio-Based Carbon. De aanvoer van stabiele OS is in vergelijk met andere organische stof bronnen erg hoog. Bio-Based Carbon kent geen mestgeur en is volledig vrij van ziektekiemen, onkruid etc. en voldoet aan de hoogste normen. Het productieproces is innovatief, duurzaam, circulair, kent geen afvalstromen en levert daarbij ook groengas op.

Bio-Based Carbon voldoet aan de EU 2019/1009 criteria om erkend te worden als een einde-afval product en is daarmee een grondstof voor agrarische toepassingen. Het kent daardoor niet meer de status van dierlijke mest!

Tabel dry matter

Bio-Based Carbon meststoffen pas je toe vóór het begin van de teelt. De hoeveelheid per Ha. of per M3 potgrond is mede afhankelijk van de bodemgesteldheid, gewas, etc. en zal voor vollegrond teelten bijv. ca. 800~1.500 Kg./Ha. bedragen.

Binnenkort krijgt Bio-Based Carbon haar eigen website www.biobasedcarbon.nl om alle specifieke informatie te bundelen!

STERCORE heeft haar Bio-Based Carbon laten onderzoeken, wat geresulteerd heeft in een rapport.

Stercor bio-based carbon